Van klassieke massage tot bindweefselmassage. Gerichte en adviserende behandelingen met veel zorg en aandacht.

Zwangerschapsmassage

Een weldaad voor moeder en kind

Een zwangerschap is mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap  verandert er veel in je lichaam en word je lichaam extra op de proef gesteld. Vermoeidheid, slapeloosheid of angst voor de bevalling kunnen stress veroorzaken. Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen je soms emotioneel in de war brengen. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, en om je te laten verzorgen!

 
Ook als je zwanger bent, mag je (mits het een normale zangerschap is) worden gemasseerd. De eerste 12 weken van de zwangerschap wordt het afgeraden omdat je lichaam eerst aan de nieuwe omstandigheden moet wennen, ondermeer veroorzaakt door hormonen. Na die 12 weken staat niets een massage meer in de weg. Een lichaamsmassage kan fysiek en gevoelsmatig ondersteunend zijn, voor jezelf en de baby. Massage verbetert ook de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor de moeder en het kind. Het maakt de spieren van je rug soepeler en je zal minder rugklachten ervaren.
 
In de praktijk is een massagetafel met buik en borst uitsparing. het fijne daarvan is dat je lekker op je buik kan liggen en een rugmassage effectiever uit te voeren is. De massage wordt gegeven met een zachte massage-olie speciaal geschikt voor de zwangere vrouw. Afhankelijk van je klachten kan er ook gekozen worden voor een voetreflexbehandeling om bijvoorbeeld door de lymfe te stimuleren het vocht in de voeten en benen af te voeren of bij een hoge bloeddruk een lymfedrainage massage.

Vaak geef ik ook advies hoe je bepaalde klachten kan voorkomen/verminderen door bijvoorbeeld  lichte oefeningen.
 
Zoals aangegeven kun je je bij een normaal verlopende zwangerschap vanaf de 12e week gewoon laten masseren.  Mocht je medische klachten hebben, overleg dan eerst met je arts. Meldt deze medische klachten ook voorafgaand aan de massage bij het maken van de afspraak.

Duur van de massage: 45 min.


Wilt u een afspraak maken?