Van klassieke massage tot bindweefselmassage. Gerichte en adviserende behandelingen met veel zorg en aandacht.
Terug naar alle behandelingen

Zwangerschapsmassage

Een weldaad voor moeder en kind

Een zwangerschap is mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in jouw lichaam en wordt jouw lichaam extra op de proef gesteld. Vermoeidheid, slapeloosheid of angst voor de bevalling kunnen stress veroorzaken. Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen je soms emotioneel in de war brengen. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en om je te laten verzorgen!

Ook als je zwanger bent, mag je (mits het een normale zwangerschap is) worden gemasseerd. De eerste 12 weken van de zwangerschap wordt het afgeraden, omdat het lichaam eerst aan de nieuwe omstandigheden moet wennen, onder andere veroorzaakt door hormonen. Na die 12 weken staat niets een massage meer in de weg. Een lichaamsmassage kan fysiek en gevoelsmatig ondersteunend zijn, voor jezelf en de baby. Massage verbetert ook de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor de moeder en het kind. Het maakt de spieren van je rug soepeler en je zal minder rugklachten ervaren.

In de praktijk is een massagetafel met buik en borst uitsparing. het fijne daarvan is dat je lekker op je buik kan liggen en een rug massage effectiever uit te voeren is.  Dit is vooral erg belangrijk bij klachten van het bekken en de heup later in de zwangerschap.  De massage technieken worden aangepast aan de klachten die je op dat moment hebt. Je gehele achterkant wordt gemasseerd,  beginnend bij de voeten en eindigend bij het hoofd. Bij een hoge bloeddruk of veel oedeem ( dikke benen of voeten) wordt een lymfedrainage massage toegepast. De buik zelf wordt niet gemasseerd.

Vaak geef ik ook advies hoe je bepaalde klachten kan voorkomen/verminderen door bijvoorbeeld  lichte oefeningen.

Zoals aangegeven kun je je bij een normaal verlopende zwangerschap vanaf de 12e week gewoon laten masseren.  Mocht je medische klachten hebben, overleg dan eerst met je arts. Meldt deze medische klachten ook voorafgaand aan de massage bij het maken van de afspraak. Na de bevalling mag je weer na 8 weken langskomen om weer heerlijk even tijd voor jezelf te hebben en je zwangerschapshormonen / afvalstoffen af te voeren.

De duur van de behandeling is ( inclusief de intake en afsluiting) tussen de 45- 60 minuten, afhankelijk van de klachten op dat moment. Langer is niet aan te raden.